Volume 3D

Conference on 3D printing

3D printen: revolutie?

Volume 3D

Van voedsel tot kleding, van huizen tot organen; alles kan tegenwoordig geprint worden. Betekent dit dat we onze toekomst rooskleurig in kunnen zien en dat we vanuit onze luie stoel met één druk op de knop van alles kunnen maken? Of zit er ook een duistere kant aan deze revolutie? En kunnen we eigenlijk al wel spreken van een revolutie?

Ik ontwierp een identiteit voor wetenschappelijke conferentie Volume 3D. Volume 3D richt zich op het antwoorden van voorgaande vragen. Consumenten worden tegenwoordig lekker gemaakt met verkooppraatjes over goedkope 3D printers waarmee je al voor 1000 euro met één druk op de knop vanaf je eigen keukentafel een nieuw product kunt printen. Maar hoe zit het nou eigenlijk? Hoe ver zijn we nu eigenlijk écht met het 3D printen? Wat is er mogelijk? Is de printer al klaar voor onze keukentafel?

 


Posters
Met het woord revolutie in het achterhoofd werd een beeldtaal ontwikkeld geïnspireerd op vlaggen.
VOLUME_POSTER2
VOLUME_POSTER1VOLUME_POSTER3

Secundaire communicatie
Naast de vlag wordt de fantasie van de kijker getriggerd door vreemde ‘3D geprinte’ objecten. “Kun je dit echt al printen?”
VOLUME_16
VOLUME_17BVOLUME_20B
VOLUME_19BVOLUME_21B
VOLUME_18B

Expositie
Volume 3D was onderdeel van mijn afstuderen. Een kleine expositie op de academie toonde de bezoeker een inkijkje in het proces plus het eindresultaat.
VOLUME1
VOLUME2