GOED_14B

First things first: Welkom,

“Elk verhaal is al duizenden keren verteld, maar hoe vertel je het op jouw manier? En welke inzichten geef je daarmee aan een ander?” Erik van Blokland ¹

Aan het begin van mijn afstuderen lag de drempel om met een concreet thema aan de slag te gaan voor mij erg hoog. Wat is de beste keuze? En is alles niet al eens gedaan? Twee vragen die mij eigenlijk bij elk project wat ik aanpak steeds achtervolgen. Misschien komt daar mijn drang naar het zoeken naar regels en systemen vandaan: wanneer ik een keuze kan toetsen weet ik immers zeker of het een goede is. Maar liggen deze regels eigenlijk wel vast of worden ze bepaald door de huidige trends en stromingen? Gaat ontwerp simpelweg mee met de mode? Doet iedereen gewoon wat iedereen doet? Wat is goed ontwerp?

Ik ben iemand die kritisch en sceptisch tegenover de wereld om mij heen staat. Ik wil dat mensen nadenken bij wat ze doen. Bewust worden van oorzaak en gevolg. Ik wil mijn verhaal vertellen. Laten weten hoe ik erover denk. Jou laten weten hoe het verhaal in elkaar steekt zodat jij je eigen mening kan vormen. Ik leg je niks op. Ik informeer je. Laat je weten wat mijn waarheid is, zodat jij zelf kunt kiezen of je er iets mee doet.

Inmiddels mag ik mezelf met trots Bachelor of Design noemen; afgestudeerd grafisch ontwerper. Tijdens mijn studie was mijn voornaamste doel inzicht te krijgen in het vakgebied. Dit wil ik graag doorzetten en delen, niet alleen door (hier) te schrijven, maar ook middels mijn werk.

¹ Erik van Blokland, interview met Rob van Leijsen in Ben ik in beeld? (2008) p. 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *